Forman Brothers Theatre: Et poetisk måneskinsmøde

Festival of Wonder er stolte over at kunne præsentere en helt unik udendørs forestilling, der skildrer et poetisk møde mellem en 8 meter høj dukke og en danser, højt oppe på aftenhimlen over Gudenåen.

Dukken bliver ført af 9 dukkeførere og ”måneskinsmødet” er ledsaget af nyskrevet musik af Marko Ivanovic, en af de mest prominente tjekkiske komponister.

Kæmpedukken, der var en del af den store event, som udgjorde åbningen af Plzen, Europæisk Kulturby 2015, er fremstillet af Josef Sodomka og Petr Pisa. De er begge i Silkeborg både med kæmpedukken og som deltagere i forestillingen Obludarium.

Forestillingerne i Silkeborg er blevet til i et samarbejde mellem Ulla Dengsøe, Festival of Wonder og Petr Forman, kunstnerisk leder af PLZEN, European Capital of Culture 2015.

Kæmpe dukken flyver fra Pilsen til Silkeborg
Af Petr Forman
Kunstnerisk leder af Pilsen, European City of Culture 2015

Den 17. januar blev Plzen i Tjekkiet Europæiske Kulturhovedstad for året 2015. Tusinder af mennesker samledes denne aften i midten af den historiske by for at tage del i festlighederne under St . Bartholomæus Katedralens vinduer.

Denne aften hørtes for første gang fire nye klokker i St Bartholomæus Katedralen efter 70 års tavshed.

Klokkernes lyd opfordrede mennesker i byen, i hele regionen, ja i hele Europa til at tage del i en lang række kulturelle oplevelser.
Dette budskab spredtes langt ud over den tjekkiske grænse, og klokker kimede på samme tid i flere andre europæiske byer.

Øjeblikkets styrke og klokkernes kimen vækkede en kæmpemæssig jernridder, der havde bevogtet byen Plzen både i gode og i dårlige tider.

Ridderen kastede sine bånd, forvandlede sig til en engel, og fløj over det overfyldte torv, frigjort fra sit jerngreb, og meddelte, at nu var det tid til at åbne byens porte for alle venner i Europa og opfordre dem til at dele kulturarven.

Englen blev genfødt for at give håb til alle, der tror på kunstens kraft, og tror, at kunstens verden vil åbne byens porte for evigt.

Den 2. november vil englen rejse mod nord, til byen Silkeborg i det danske kongerige. Der vil byen, sammen med andre byer i Østjylland, snart blive en del af Europæisk kulturby 2017.

På denne allerførste lange rejse vil englen overbringe sit budskab til Silkeborg, der i mange år har overgivet sig til en verden af fantasi og dukker.

Englen vil indtage Silkeborg, hvis indbyggere længe har ment, at dukkerne er i stand til at vække både voksne og børns undren og lyst til leg. Byen har haft en tro på, at selv tilsyneladende døde og ubevægelige ting, med en lille smule hjælp, kan komme til live, og fortælle historier om os selv, vores ønsker, drømme og behov.

Instruktion: Petr Forman. Dukke: Josef Sodomka og Petr Pisa. Musik: Marko Ivanovic

Foto: Libor Nesvadba.

logo_2015_EN_cmyklogo cito-200px

[service_box title=”Spillested” icon=”no” text=”Udenfor Jysk Musikteater ➎
Torsdag 5/11 kl. 18:40
Fredag 6/11 kl. 18:30
Lørdag 7/11 kl. 18:40″]

 

[service_box title=”Information” icon=”no” text=”Alder: Alle
Sprog: Uden sprog
Pris: Gratis (billet kræves ikke)
Varighed ca. 12 minutter” btn_size=”normal” target=”_self”]

 

 

 

Festival of Wonder 5. – 8. november 2015